Een Gouden Chimot is de hoofdprijs van het blufscrabbletoernooi. Maar hoe ziet zo’n ding er eigenlijk uit? Pol Wijnberg, kunstenares te Groningen, heeft inmiddels het prototype klaar staan en je wil ‘m. Echt.
Tegelijkertijd werd de Belgische scrabbelaar Paul de Corte, uit Brugge, enthousiast over Chimot, die hij op een heel andere manier kent.
Hij stuurde het onderstaande mailtje:
Beste,
via de scrabblefederatie hoorde ik over de Blufscrabble en de Gouden Chimot. Ik veronderstel dat die Gouden Chimot imaginair is.
Van de echte werken van Chimot vindt u hieronder enkele voorbeelden die ik van internet plukte. (kijk eens op Google afbeeldingen: Edouard Chimot)
Ik heb ook wel een aantal originele Chimots litho’s liggen in mij collectie grafiek.
Mocht er interesse zijn wil ik wel eens kijken of er dubbels bij zitten die dan voor een zeer matige prijs weg kunnen.
Geachte heer De Corte,
Uw veronderstelling was juist: de Gouden Chimot was imaginair, tot ik de kunstenares Pol Wijnberg uit Groningen ontmoette, die een paar prachtige schetsen maakte van een chimot, zodat ik nu ook weet hoe zo’n ding eruit ziet. Frappant dat de gulle, ronde vormen ook deze (voorheen) imaginaire chimot kenmerken!
Mocht u met eigen ogen een levensechte chimot willen zien, een gouden nog wel, dan daag ik u van harte uit u in te schrijven als deelnemer aan het eerste Nederlandstalige Blufscrabbletoernooi, op 26 november in Amersfoort, Nederland. Wie weet wint u ‘m wel en kunt u de chimot toevoegen aan uw bijzondere collectie litho’s – al is deze chimot uitgevoerd in 3D.
Met hartelijke dank voor uw tip
en graag tot ziens
Yoeke Nagel,
blufscrabbelaar