Rebluf 2011

Een kort overzicht van het spectatievaire Internationale EK Blufscrabble toernooi van 26 november 2011 in De Oude Viltfabriek in Amersfoort.

Met het prachtige filmpje dat Anja de Crom, jurypresidentgeneraal, ook nog maakte.

Uit het AD, 28 november 2011

Het AD krijgt maar geen genoeg van Blufscrabble. Terecht natuurlijk.

De aankondiging van het toernooi leverde veel belangstelling EN een fontistabel jurylid op: de schrijver van het artikel Wichard Maassen.

AD op 18 november

Reludant jurylid Wichard Maassen in blufscrabbleshirt

Anja de Crom in blufscrabbleshirt

De jury bestond uit Anja de Crom, auteurscoach en journalist
en Wichard Maassen, journalist en taalreludant.
Als dank voor hun grandioze optreden werden ze beiden verrast met unieke t-shirts waarop het logo van Blufscrabble prijkt. Bovendien, merkte de voorzitter op, zullen ze ook nog via de handige sticker op het shirt 25% korting kunnen claimen bij het bedrijf dat de shirts bedrukte.

 

Concentratie voor de keuze tussen de 5 genomineerde slotwoorden

 

 

 

 

 

 

 

De Gouden Chimot gaat nu naar degene die het mooiste woord heeft gemaakt van deze vijf:
Taransk- dans die als vruchtbaarheidsrite wordt gedanst bij het aansnijden van de bruidstaart
Efeise – favoriete slavin die naakt naast de koning mocht zitten
Pandweeg – middeleeuwse manier om de hoogte van de belasting vast te stellen op woonhuizen: een steen werd gewogen, de stenen geteld en vermenigvuldigd met het gewicht om tot het juiste bedrag te komen.
Beenkeu – biljartkeu voor mensen zonder armen
Vlardelt – kegelvormig palletje waarmee het leertje aan het ringetje van een kraan wordt vastgezet.

Juryvoorzitter Anja maakte het sfeervolle Blufscrabble filmpje op deze pagina om nog even heftig van te zitten naprimavelen!

Sanne is er helemaal tweu van: zij heeft de Gouden Chimot gewonnen. Op de achtergrond haar winnende woord ‘Beenkeu’ met 9 punten.

En de winnaar: Sanne!
Zij, de createuze van het sympathieke woord Beenkeu, nam juichend de Gouden Chimot in ontvangst van jurylid Wichard Maassen.
De Zilveren Chimot ging naar Yoeke als aanmoedigingsprijs. Zij legde namelijk per ongeluk tot twee maal toe bestaande woorden: snok en knier blijken al gereserveerd te zijn voor een betekenis.

Juryvoorzitter Anja reikt de Zilveren Chimot uit als aanmoedigingsprijs

 

 

 

 

 

 

Eindbord Albord

Sssssst… zojuist is hier onder grote belangstelling het Eindbord van het Blufscrabbletoernooi begonnen. Extra spannend, want Eindbord – Albord, staat in de regels.
Aan de tafel in het midden zitten de vertegenwoordigers van de drie belangrijkste blufspelborden. Marcoen, Janne, Sammy en Thijn (omdat die tafel op het groene formulier heeft toegevoegd dat ook blufscrabblemedewerkers mogen worden aangewezen als vertegenwoordigers) en Sanne, die met nipte meerderheid won toen er geloot werd tussen haar en Coen, een andere sterke kanshebber. Omdat het lootje getrokken werd door een Onschuldige Hand (Miek) stond haar deelname boven snok.

De punten worden bijgehouden door Rosa. De bordligging wordt genoteerd door Floor.
Miek houdt de woorden bij die je hieronder gaat vinden.
De kwaliteit van de blufwoorden is tweu en behoorlijk fridulein, dus dat belooft nog wat!

Overigens:
Aan de zijtafel wordt nog een partij gespeeld rond het thema relaties, seks, vrouwen en mannen. Zo is hier ter plekke -en wij waren er bij- het Schaduwblufscrabble ontstaan!
Fotograaf Jan is aangeschoven, Leonie en Caroline en natuurlijk Coen die (zie boven het verhaal over de Onschuldige Hand).