WK Blufscrabble achter de schermen

WKGelderlander02022015Strikt genomen was er geen enkele aanleiding om het WK Nederlands Blufscrabble te organiseren. Afgezien van de hoogreluderende werking natuurlijk.
Bij de voorbereidingen kwamen de blufsappen eigenlijk al direct op gang.
Het Inspiratiehuis Arnhem bleek de perfecte plek voor het WK. Arnhem, blufstad pur sang, waar al jaren een heel station bij elkaar wordt geblufd. Inspiratiehuis omdat, tja, als er iets is wat blufscrabbelaars in overvloed hebben is het wel inspiratie en fantasie.
Het nieuwe logo werd in een enkele avond ontworpen en ingezet voor (dat was weer wat nieuws) de productie van merchandising: een enkele mok, een sleutelhanger, een pet voor de juryvoorzitterdirecteurgeneraal, een t-shirt voor het jurylid, stickers, een fijne banner en natuurlijk pennen.

Aandacht van de media kon gelukkig beperkt worden tot
-een radio-interview met Omroep Gelderland
-een cameraploeg van Omroep Gelderland
-een artikel in De Gelderlander
-en er wordt beweerd dat er ook nog een interview werd gegeven aan het AD Amersfoort.

Leuk en bijzonder was dat dit keer aan Eindbord zowel de 84-jarige Edith aanschoof als de uiteindelijke chimotisten, het team van Sam Wester (14) en River van Westerloo (16). Leeftijd maakt duidelijk geen enkel verschil voor de blufvaardigheid.

Tijdens het WK werd dit keer volop gefotografeerd, getwitterd en gefacebookt.
Zo langzaamaan druppelen de resultaten daarvan binnen, zodat we hier af en toe nog eens wat nieuwe foto’s kunnen laten zien van een glarifant toernooi dat zeker een vervolg zal krijgen.